Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

(New band in town) Tristessa- ακούστε το πρώτο τους single με τίτλο Fall

for I've been dead for sometime now,
 but my soul still breathes
Tristessa - Fall

Από το 1960, στο 1990 και από εκεί στο 2017 ένα όνομα με μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

To 1960 κυκλοφορεί η νουβέλα του Jack Kerouac με τίτλο Tristessa που διαδραματίζεται στην πόλη του Μεξικού. Ο εκ των "ηγετών" του κινήματος της beat generation εμπνέυστηκε την ιστορία της Tristessa από την σχέση του με μια μεξικάνα πόρνη που την έλεγαν Esperanza (σημαίνει ελπίδα στα Ισπανικά). Ο Kerouac άλλαξε το όνομα της πρωταγωνίστριας σε Tristessa, παραλαγή της λέξης tristeza που σημαίνει λύπη στα Ισπανικά και στα Πορτογαλικά, και δημιούργησε/έπλασε ακόμη μια beat ιστορία. 

Το 1990 εμφανίζεται η δέυτερη κυκλοφορία των Smashing Pumpkins. Ένα single με τον τίτλο Tristessa μια ευθεία αναφορά στην νουβέλα του Kerouac. 

Kαι να μαστε στο 2017 και στην πρώτη κυκλοφορία των ελλήνων Tristessa. Οι Tristessa προέρχονται από τους πρώϊμους The Fuzzy Nerds και τις πρώτες ηχογραφήσεις τους όταν και 3 από τα 4 μέλη των Tristessa (Petros Fuzzhead Vyzoukis, Elias Moschoulis, Kostas Dimitriou) συναπάρτιζαν τους Fuzzy της διετίας 1995-1997. Το τέταρτο μέλος των Tristessa είναι ο Δημήτρης Βάσσος (Noise In, Myst, Ismini, Black Humor).

Η ιστορία των Tristessa άρχίζει την ώρα που τελειώνει (??) η ιστορία των The Fuzzy Nerds, όταν στην τελευταία συναυλία των τελευταίων οι Πέτρος "Fuzzhead" Βυζούκης, Ηλίας Μοσχούλης και Κώστας Δημητρίου, βρέθηκαν να παίζουν στην ίδια σκηνή μετά από 20 χρόνια. 

Ενώ αρχικά παίζουν early 90's alternative rock και grunge διασκευές στην συνέχεια αποφάσισαν να συνεχίσουν το κουβάρι της δημιοργικότητας από εκεί που το είχαν αφήσει. 

Kαι κάπως έτσι φτάνουμε στο 2017 και στην πρώτη κυκλοφορία των Tristessa με τίτλο Fall που είναι το πρώτο από τα τρία που πρόκειται να ακολουθήσουν ήδη από τον επόμενο μήνα.

Ο ήχος των Tristessa δείχνει να συνεχίζει σε εκείνο το μοναπάτι με τα περίεργα για πολλούς μοτίβα που είχαν επιλέξει να διαβούν οι The Fuzzy Nerds. Το Fall σε κερδίζει και είναι από εκείνα τα κομμάτια που ακόμη και να μην τα ξέρεις στήνεις το αυτί σου να τα ακουσεις και ανεβάζεις την ένταση των ηχείων σου καθώς το νιώθεις οικείο. Αναμένουμε λοιπόν και τις υπόλοιπες κυκλοφορίες των Tristessa ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την μουσική και τον "χαρακτήρα" τους.

Το βίντεο κλιπ του Fall έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Γεωργούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: