Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Drums & Stories

Μερικές ιστορίες περιέχουν όμορφες λέξεις. Άλλες όμορφες εικόνες. Όμως στην Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 90 υπήρξαν ιστορίες με πολλά drums που τις διηγούταν φιλικοί τραγουδιστές. Kάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινά η ιστορία των Drums & Stories. 

Ο Ηλίας Πετρίδης (Keyboards, Choir), ο Μανώλης Πηλείδης (κιθάρα, backing vocals, μαντολίνο), ο Θύμιος Αλεξόπουλος (μπάσο, κιθάρα), ο Στέφανος Δημόπουλος (φωνητικά) και ο Βασίλης Στεργίου (φωνητικά, Drums, Keyboards) αρχικά ως Rubicon και αργοτέρα ως  Drums & Stories προτίμησαν να ακολουθήσουν ποπ μονοπάτια και κάπως έτσι άρχισαν όλα.

 
Το 1993 κυκλοφόρησαν το ΕP "The Critical Dream Path " (CAC CD 001) στην Θεσσαλονικιώτη Cactus Records, ενώ το 1996 ήρθε η πρώτη και τελευταία τους δισκογραφική δουλειά (ως τριο πλέον οι Πηλείδης, Στεργίου  και Πετρίδης) με τίτλο "The Friendly Singer Said" (FM 333) στην πολυεθνική FM Records. 

H συνέχεια όμοια με πολλά από τα Ελληνικά συγκροτήματα των δεκαετιών 80 και 90. Διάλυση των Drums & Stories και λίγα στοιχεία πίσω τους. Όλες οι συνθέσεις είναι του Στεργίου ο οποίος λίγο αργότερα υπήρξε μέλος και των Στρογγυλό Κίτρινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: