Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Brush

Οι The Brush είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες γκαραζοπάνκ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 80.  Μια μπάντα που παραμένει σχεδόν άγνωστο κεφάλαιο της εγχώριας μουσικής ιστορίας και όπως συμβαίνει σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά για τα μέλη και την ιστορία τους.

Οι The Brush λοιπόν δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1985. Μέλη τους υπήρξαν οι: Σταμάτης Περιβολαράκης (φωνητικά), Λίνος Καμσής (κιθάρα,φωνητικά), Δημήτρης Κατσέρης (κιθάρα), Δημήτρης Πετσόπουλος (μπάσο,φωνητικά) και Γιώργος Ορφανουδάκης (τύμπανα). 

Το 1986 κυκλοφορούν μια demo κασσέτα με τίτλο Τhe Unexpected Establishment of the Ultimate Summer Splash ενώ το 1989 κυκλοφορεί από την Wipe out το μοναδικό τους άλπουμ με τίτλο Bristles (WOR021).

Στο Bristles εκτός από τα κομμάτια των Brush περιέχεται μια διασκευή του As Tears Go By των Rollinhg Stones, μια του (Do The) Caveman των Wasted Youth και του Seasons in the Sun (Le Moribond) του Jacques Brel (σε στίχους του Αμερικάνου ποιητή Rod McKuen).

Άλλα στοιχεία δεν είναι γνωστά (τουλάχιστον σε εμάς) για τους The Brush. Επιπλέον στοιχείο που αλιεύσαμε από το Discogs αναφέρει ότι στις 5/6/1986 εμφανίστηκαν ζωντανά στην Χαλκίδα μεζί με 'The Anti Troppau Council' & 'Venericna Bolest'.


Δεν υπάρχουν σχόλια: