Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Teenagers

Οι Teenagers δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1965 στην Αθήνα με προεχέχοντα τον Κώστα Τουρνά (Κιθάρα, Τραγούδι). Τα υπόλοιπα μέλη τους ήταν: Θοδωρής Καλούμενος (κιθάρα, τραγούδι),  Αντώνης Παυλοπουλος (μπάσο), Τάκης Καλούμενος (όργανο) και  Κώστας Παυλόπουλος: (Ντραμς). Αναμφίβολα το ιδιαίτερο στοιχείο του ήταν η ηλικία των μελών τους με σημείο αναφοράς τον Κώστα Παυλόπουλο ο οποίος την εποχή δημιουργίας των teenagers ήταν μόνο 11 ετών ενώ κανένας άλλος δεν ήταν μεγαλύτερος από 16!!!

Κυκλοφόρησαν μόνο ένα 45άρι το  You don’t love me (Jenny Mastorakis -T.Kaloumenos-K. Tournas)/ Fallin’ star (Jenny Mastorakis-B.Pavlopoulos) από την Music Box (MB 639) το 1966. Στις ηχογαφήσεις του δίσκου συμμετείχε ο Γιάννης Λοβέρδος στο μπάσο οποίος υπήρξε και μέλος των teenagers. Τα κομμάτια τους πολλά χρόνια αργότερα θα συμπεριληφθούν σε πολλές συλλογές όπως : Greek Garage Bands Of 60’s που κυκλοφόρησε το 1991 από το περιοδικό ποπ και ροκ (Music Box International ‎– M.B.I. 10489),  Six Miles From The Cage Vol.1  που κυκλοφόρησε το 1997 από την Royal Records (002) και Worldbeaters που κυκλοφόρησε το 2003 από την Αυστραλιανή  Krazy World ‎(KW001).

Hints and Tips
Για ένα διάστημα από το συγκρότημα πέρασε και ο Robert Williams ο οποίος και αργότερα με τον Τουρνά θα δημιουργήσει τους Poll.
Πρωτοεμφανίστηκαν μαζί με τους Stormies τον Οκτώβριο του 65 στο κινηματοθέατρο Όρφέα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: