Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

United Lovely Sound LP out now after 50 years!

H B-otherSide Records περήφανα παρουσιάζει στο μουσικόφιλο κοινό ,τους United Lovely Sounds, έπειτα από έρευνες 8 χρόνων και πάμπολλες ανασκαφές σε αρχεία φίλων, συλλεκτών, περιοδικών αλλά και των ίδιων των μελών του συγκροτήματος. Το παρόν LP περιέχει 7 τραγούδια, 4 προερχόμενα από το ακυκλοφόρητο EP Single του συγκροτήματος (1966) καθώς και 3 ακόμη προγενέστερα (1965), τα οποία βρέθηκαν σε μια πομπίνα στην Ελβετία , μαζί με ένα ογκώδες φωτογραφικό υλικό καθώς και τους στίχους των τραγουδιών τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε ένα τετρασέλιδο ένθετο. Το εξώφυλλο του δίσκου έχει στηριχτεί στο πρωτότυπο εξώφυλλο του single ενώ από μουσικής κατεύθυνσης οι U.L.S. έχοντας σαφείς επιρροές από τους Beatles, Rolling Stones, Shadows και Βyrds, κινούνται απόλυτα στον ήχο του 60’s garage-punk , φτιάχνοντας δικά τους πρωτότυπα όσο και μελωδικότατα τραγούδια. 

Η αποκατάσταση του ήχου και το mastering του βινυλίου έγινε από τον Γιάννη Κύρη, κιθαρίστα των ULS. Την έκδοση έρχεται να συμπληρώσει μια ένθετη ασπρόμαυρη αφίσα από τον φωτογράφο των Μοντέρνων Ρυθμών Κώστα Τσέλιο, σε μια σύνθεση που είχε φτιάξει ειδικά για το συγκρότημα με σκοπό να την χρησιμοποιήσουν ως αφίσα συναυλιών , η οποία αποκαταστάθηκε και εκτυπώθηκε σε φυσικό μέγεθος Α3 και στις 300 κόπιες. Η έκδοση έχει γίνει σε 300 αριθμημένα αντίτυπα, τα 150 πρώτα σε κίτρινο βινύλιο και με αυθεντικές υπογραφές από τα τέσσερα μέλη του γκρουπ στην αφίσα ενώ τα υπόλοιπα 150 στο κλασσικό μαύρο βινύλιο. 

Ημερομηνία κυκλοφορίας : 12/9/2015

3 σχόλια:

Spiridon είπε...

Συγχαρητηρια.. χρονια τωρα κυκλοφορουσε μονον η φημη.. τωρα κυκλοφορησε και o δισκος.. χαρις στην ερευνα και τις προσπαθειες του Δημητρη Βασιλειαδη της Β-otherside Records.. εξαιρετικη δουλεια..

Spiridon είπε...

Εξαιρετικη δουλεια, αφανταστη ερευνα..

Θανάσης (Ναύπλιο) είπε...

Για τους ULS μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο "Ελληνικά Συγκροτήματα των 60ς", εκδόσεις Μισκής, Μάρτιος 2015.
Περιέχεται το πλήρες βιογραφικό τους καθώς και 5-6 ανέκδοτες φωτογραφίες τους.