Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

(κατεβάστε δωρεάν Νο28) : Vello Leaf - Tonight, I'm Leaving​.​.​.

H παρεά από τα Χανιά που μετά από δυό άκρως ενδιαφέροντες κυκλοφορίες (Morning Star 2006 και το  Tonight I'm leaving 2009) ανακοίνωσαν την αναστολή της δραστηριότητάς τους. Οι Vello Leaf είναι από εκείνες τις μπάντες που έχουν ξεχωριστή θέση εδώ στο giusurum. Εξάλου έχουν συμμετάσχει τόσο στην πρώτη μας συλλογή (Τhe Indie Side of Music με το κομμάτι Stellar Wind), όσο και στο DVD μας (live sessions @ giusurum με το κομμάτι Now that we are)..

Σήμερα σας έχουμε για ελεύθερο και νόμιμο "κατέβασμα" το άλμπουμ τους Το Tonight I'm leaving (από την Insight Room). Και επειδή το "Tonight I'm leaving.." το είχαμε παρουσιάσει με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του ας θυμηθούμε το τι γράφαμε τότε για αυτό..

"...Το Tonight I'm leaving (από την Insight Room) πήρε θέση στις προθήκες των δισκοπωλείων λίγο πριν τον ερχομό του 2010, με μια συσκευασία (τρίπτυχο) που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και σε προϊδεάζει για αυτό που θα ακολουθήσει. Το CD σε ρεπλίκα βινιλίου και οκτώ κάρτες με πίνακες της Kate Alizadeh που στο πίσω μέρος "κρύβουν" τους στίχους των (επίσης οκτώ) κομματιών του άλμπουμ. Ας αρχισουμε λοιπόν το ταξίδι προς την χώρα των Vello Leaf. Ενα ταξίδι που ξεκινά με μια μεταμεσονύχτια απογείωση (Midnight takeoff) υπό τους ψιθύρους της Aubben Renee, συνεχίζετε στο πρωινό φως (in the morning light) με την Evira των Abbie Gale να μας συντροφεύει προς το αγαπημένο Long way. Σε μια εκτέλεση διαφορετική από αυτή με την οποία κέρδισαν και την yurovision '07 και την (υπέροχη) φωνή της Alexandra McKay να θυμίζει θεατρικό μονόπρακτο που θέλεις να δεις ξανά και ξανά. Και καθώς πλέον η λιακάδα απλώνεται παντού (με την Evira στο In Sunshine που ήδη ακούγεται και αρέσει πολύ), ακολουθεί το γλυκόπικρό κομμάτι του ταξιδιού που πάντα γεννά περίεργα συναισθήματα. Κάτι που μας το θυμίζει (ξανά) η Alexandra McKay στο Bitter, στο Now that we are (που μας έχει στοιχειώσει από την εποχή της συλλογής του Postwave) και στο Skies ending!! Δυστυχώς το ταξίδι τελειώνει (???) και πρέπει να προσγειωθούμε στη βελούδινη γη (Velvet Land) των Vello Leaf όπου μας καλωσορίζει η Dalot από την Νέα Υόρκη. Εμείς πάντως θα ξανάρθουμε !!..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: