Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: VENERICNA BOLEST

Ακόμη μια μπάντα που ξεπρόβαλε από τις σκοτεινές γωνιές του Πήγασου. Οι VENERICNA BOLEST δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1984 και η αρχική τους σύνθεση ήταν: Γιώργος Καναβάκης φωνή και μπάσο, Αντρέας Τάκης κιθάρα, Βαγγέλης Πιπίνης τύμπανα. 

Τον Σεπτέμβριο του 1985  μπαίνουν στο "Mastersound Studio" και με τη βοήθεια δυο μελών των Mist Device, του Γιώργου Δρακόπουλου (πλήκτρα) και του Γιώργου Πιπίνη (τύμπανα), ηχογραφούν τα κομμάτια "To Hit" και "Τυπωμένη Συνήθεια", τα οποία και συμπεριλήφθηκαν στην συλλογή Outisides (Di Di Music ‎– Δ.Δ. 100) όντας το μοναδικά κομμάτια με ελληνικό στίχο της συλλογής. Την επόμενη χρονιά συμμετέχουν με τα κομμάτια "Πυρηνικό Καταφύγιο" και "Αντιθούριος", στην κασετοσυλλογή "Never Trash ...A Pretty Face" (Lazy Dog).

Διαλύθηκαν το 1986 ενώ το 2013 το "Πυρηνικό Καταφύγιο" συμπεριλήθηκε στην συλλογή "Fruits Of Wrath (12 Lost And Unreleased Tracks From The Greek 80's Underground)" που κυκλοφόρησε από την Geheimnis Records (GHMN.013).



HINTS and TIPS
Στα Σερβικά VENERICNA BOLEST σημαίνει αφροδίσιο νόσημα.
Στις 28/9/1985 έπαιξαν στο Θέατρο Πολύτεχνο (Αθήνα), μαζί με 'Villa 21', 'Anti Troppau Council, The', 'Magic De Spell' & 'Nine Lives'.
Ο Γιώργος Πιπίνης αντικατάστησε (στα τύμπανα) στις ηχογραφήσεις τον Βαγγέλη Πιπίνη μιας και ο ταλευταίος υπηρετούσε τη θητεία στο στρατό.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: