Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Giusurum Presents - The Mongrelettes

Οι The Mongrelettes δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από :

Marika Yé Yé (Μαρίκα Γιαννιού) * Lead Vocals, percussion, theremin, harmonica, acoustic guitar  Mariloo (Μαριλένα Γεωργιάδου) * Fuzz Guitar, b.vocals 
Calamity (Πέννυ Λιβανού) * Bass 
Titto Mongrel (Χρήστος Τριάντης) * Farfisa Organ 
Silver Bruise (Μαριλένα Πετρίδου) * Drums, percussion, b.vocals

Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική ποπ, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του 60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική ποπ σκηνή του 60, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου ως σήμερα.   

Οι Mongrelettes έχουν κάνει ως τώρα αρκετές εμφανίσεις παρέα με ονόματα όπως οι garage/psych μέντορες The Magnificent Brotherhood από το Βερολίνο, οι Αυστραλοί power-poppers The Stems, οι εκρηκτικοί Ιταλοί Movie Star Junkies, μερικές από τις καλύτερες Νορβηγικές μπάντες του είδους όπως οι The Launderettes, Death By Unga Bunga, The Mobsmen, Burt Rocket Surf και Torqueflite, τους ψυχεδελικούς πειραματιστές Ashtray Navigations και Earzumba και πρόσφατα τους Ιταλούς Jumpin’ Quails.
Επίσης έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους βετεράνους  Έλληνες Frantic V, The Snails και The Dive, αλλά και με νέες μπάντες που δημιουργήθηκαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο όπως οι Social End Products, οι The Dark Rags και οι This is Nowhere. Συμμετέχουν στο αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ της κιν.εταιρείας Pepper, για τα 20 χρόνια της ελληνικής γκαράζ σκηνής.

Το 2011  κυκλοφορησε το πρώτο τους 7” βινύλιο με τίτλο "Mon Mec A Moi " από την FuzzOverdose records (FOD 014), ro 2014 συμμετείχαν στην συλλογή μας με τίτλο The indie side of music Vol II με το κομμάτι "Shallow Love", ενώ σύντομα αναμένεται το πρώτο μεγάλο τους άλμπουμ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: