Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Plastic Dolls

To 1984 οι Plastic Dolls από την Πάτρα κυκλοφορούν μέσα από την δική τους ετικέτα, την Violent Crime Records, το 7'' με τίτλο Don't Forget Me (VC 1500). Παρόλο που οι Plastic Dolls ήταν ένα σχήμα με δυνατή σκηνική παρουσία δεν άφησαν πίσω τους αρκετό ηχογραφημένο υλικό.

Μέλη τους ήταν: Γιάννης Φαραώ (τύμπανα), Κώστας Λάμπρου (κιθάρες, μπάσο),Κώστας Χαβιάτσος (κιθάρες, φωνητικά), Κώστας Κοζάκης (πιάνο, πλήκτρα) και Χριστίνα Μαντοειδής (φωνητικά, Synth). Μετά την κυκοφορία του 7'' τα ίχνη τους χάνονται μέχρι το 1991 που η Wipeout Records βρήκε 50 αντίτυπα του και τα κυκλοφόρησε με εξώφυλλα διαφερικού χρώματος (WOR 024).


Όλοι όσοι γνώριζαν για τους Plastic Dolls πίστευαν ότι τα μόνα κομμάτια που είχαν ηχογραφήσει ήταν τα Don't Forget Me και The End. Και ξαφνικά βρέθηκε μία ξεχασμένη μπομπίνα που περιείχε δύο (άλλα) κομμάτια το “Feel Me Now” και  το “It’s Just A Romantic Sound” που παρέμειναν μακριά από το φως της ημέρας για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Όλο πλέον το υλικό των Plastic Dolls κυκλοφορεί από την ειρκτή σε ένα διπλό 7'' με τίτλο The End (eirmi 07).


Hints and Tips
Ο Γιάννης Φαραώ έχει περάσει από τους Domenica.
To διπλό αυτό single gatefold εξωφύλλου κυκλοφορεί από την ειρκτή σε 500 αριθμημένα αντίτυπα.
Η μουσική των Plastic Dolls είναι χαρακτηριστικό δείγμα new wave της εποχής.
To 7'' των Plastic Dolls αποτελεί την μοναδική κυκλοφορία της Violent Crime Records.



Δεν υπάρχουν σχόλια: