Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Starblind

Άλλο ένα συγκρότημα με βραχύβια δράση και με ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες για το έργο του. Οι Starblind δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1997 και έναν χρόνο περίπου μετά η σύνθεσή τους σταθεροποιήθηκε ως εξής: Μαρίλυ Κιτσιώνα (φωνητικά), Γιώργoς Οτέμπερης (κιθάρα), Γιάννης Μασσούρας (μπάσο), Κατερίνα Καστανά (keyboards) και Νίκος Δρίβας (drums).

Το 1999 ηχογραφούν τέσσερα κομμάτια με ποπ ύφος για το demo τους με τίτλο "Killing A Day" από τα οποία ξεχώρισε το Crush on you το οποίο και έχει συμπεριληφθεί στις συλλογές "Try A Little Sunshine" ‎(Pop Art Records,pop-99) που κυκλοφόρησε το 1999 και στην "Picnic Basket (A Shelflife International Pop Compilation) ‎(Shelflife Records, LIFE 020) του 2001.  Τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν: Killing A Day", "The Emptiness Inside", "An Innocent Lie".

Hints ant tips
Τα 4 κομμάτια του demo ("Killing A Day", "The Emptiness Inside", "An Innocent Lie", "Crush On You") ηχογραφήθηκαν στο graffiti studio, Δεκέμβριος 1998 – Ιανουάριος 1999 σε ηχοληψία Κώστα Κοντοβά.
Μετά την διάλυση των Starblind ο Δρίβας (στο μπάσο) μαζί με την Κιτσιώνα (στα φωνητικά) δημιούργησαν το 2001 τους Soho 6.

Το demo των Starblind κυκλοφόρησε αρχικά σε κασσέτα ενώ στην συνέχεια μεταφέρθηκε το υλικό και σε CD-R.
Ο Μασσούρας είναι μέλος των Matisse, ενώ ο Οτεμπέρης πριν τους Starblind  ήταν μέλος των Kissamatic Lovebubbles.
Ο Δρίβας πριν τους Starblind ήταν μέλος των Distorted Image.
To "An Innocent Lie" χρησιμοποιήθηκε από τους Matisse στο πρώτο τους άλμπουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: