Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: The Moofs

Τι συμβαίνει όταν τρεις πρωτοετής φοιτητές του Φυσικού του Πανεπιστημίου της Πάτρας συναντιούνται και ενώνουν τις μουσικές τους δυνάμεις και επηρροές? Μα φυσικά ένα νέο συγκρότημα.

Κάπως έτσι εξελίχθησαν τα πράγματα την άνοιξη του 1998 και δημιουγήθηκαν οι Moofs με την προσθήκη και ενός τέταρτου φίλου. Η σύνθεση των Moofs ήταν: Αντρέας Αγουρίδης (φωνή, κιθάρα), Μένιος Λαμπρόπουλος (κιθάρα), Βασίλης Μάγκλαρης (μπάσο) και Νίκος Παλιάτσας (τυμπανα).

Ξεκίνησαν να πειραματίζονται σε διάφορες ιδέες και να διασκευάζουν surf και garage classics (Trashmen, The Sonics, The Gun Club, The Cramps) χωρίς όμως να θέλουν να περιορίσουν τον ήχο τους. Οι βασικές επιρροές τους ηταν οι Velvet Underground, οι Galaxie 500, οι Dream Syndicate (διασκεύαζαν στα live τους το Halloween), οι Pixies, οι Jesus & Mary Chain, οι Pavement, οι Sonic Youth και οι Mogwai.

Το 1999 ηχογραφούν ένα demo και το 2002 κυκλοφόρησε η πρώτη τους "επίσημη" δουλειά σε μορφή CD-r και τίτλο Other Side Story. Την ίδια περίπου εποχή (2003) δύο κομμάτια τους συμπεριλήφθηκαν στην συλλογή "patras sound system" που ήταν μια ιδέα  του Γιάννη Κοψίνη (Άτας Διδοίσθα) και κυκλοφόρησε με την χορηγία του Ημέρα Fm. Στην συλλογή περιλαμβανόταν κομμάτια από συγκροτήματα της Πάτρας. 

Οι Moofs διατήρησαν την σύνθεσή τους μεχρι και την διάλυσή τους το 2003 που ήρθε με το τέλος των σπουδών τους. Έδωσαν σχετικά λίγα live σε διάφορους συναυλιακούς χώρους της Πάτρας και του Αιγίου ενώ τον χειμωνα του 2014 κυκλοφόρησαν σε remastering έκδοση το cd-r "Other Side story.

 Links


Hints and Tips
Η ηχογράφηση της συλλογής "patras sound system" έγινε στο studio ένα-δυο-τρία στην Πάτρα και την ηχοληψία την έκανε ο Σταύρος Γασπαράτος (Γύρω-Γύρω).
Στην ίδια συλλογή συμμετείχαν και οι γνωστοί μας εδώ Serpentine, οι Γύρω- Γύρω κ.α.
Μετά τη διάλυσή τους ο Αντρεας Αγουριδης διετέλεσε προσωρινά τραγουδιστης των, επίσης γνωστών μας εδώ, B-Sides και μετέπειτα ακολούθησε παραδοσιακούς, ακουστικούς και ανατολίτικους μουσικούς δρομους.
Ο Νικος Παλιατσας είναι funk και jazz drummer σε διάφορα σχήματα. 
Ο Μένιος Λαμπρόπουλος αποτέλεσε μελος των Anger Department κ,α., ενώ σήμερα ειναι κιθαρίστας στους The Lost Day και Nooneplays. 
Ο Βασιλης Μαγκλαρης παίζει κιθάρα η/και μπάσο στους Don't Panic Test, The Lost Day, Nooneplays και ηχογραφεί ως bm79 κάποιες ιδέες μαζί με τον Μένιο Λαμπρόπουλο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: