Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Distorted Image

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί από την Geheimnis Records η πλήρης δισκογραφική δουλειά των Distorted Image. Μιά συλλογή με 6 τραγούδια σε δεκάϊντσο βινύλιο που αποτελεί την 17η κυκλοφορία της εταιρείας. Έτσι h σημερινή σελίδα από τα Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ εδώ στο giusurum είναι αφιερωμένη στους Distorted Image. Ένα αφιέρωμα για το οποίο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες τον Νίκο Δρίβα.Πάμε λοιπόν.
Οι Distorted Image δημιουργήθηκαν το 1988 από τον Νίκο Δρίβα (κιθάρα) και τον Κώστα Ανδρουτσόπουλο (μπάσο). Το σχήμα συμπλήρωναν αρχικά η Βίκυ Ζάχου στα φωνητικά και ο Σπύρος Συντουλίδης (μέλος των Αντίδραση) στα τύμπανα. Στην αρχή ο ήχος τους είχε σαφείς επιρροές από το post punk και το καθαρό punk (το πρώτο τους κομμάτι "The Killing Jump" αντιπροσωπεύει τέλεια αυτήν ακριβώς την τάση τους την δεδομένη εκείνη στιγμή). Έκαναν πρόβες στο ίδιο υπόγειο στούντιο που χρησιμοποιούσαν και οι γνωστοί Stress πριν μερικά χρόνια.

Μέσα σε έναν χρόνο από την δημιουργία τους ο ήχος τους άλλαξε σε πιο dark και gothic φόρμες με την προσθήκη του τραγουδιστή Τάσου Κίτσου, ο οποίος εκτός της μπάσας του φωνή, προσέθεσε ατμοσφαιρικά συνθεσάϊζερς στην όλη σύνθεση. Μετά από πολλές αλλαγές στο line-up τους, η μπάντα σταθεροποιήθηκε στο σχήμα: Νίκος Δρίβας (μπάσο), Κώστας Μπουρμπούλας (κιθάρα), Αλέκος Κούρτης (τύμπανα) και Τάσος Κίτσος (φωνητικά, συνθεσάιζερς). 

Τον Ιανουάριο του 1991 και με αυτό το line-up ηχογράφησαν στο στούντιο Praxis, σε ηχοληψία Κώστα Παρίση, τέσσερα τραγούδια, τα "A Single Tear", "Still", "Our Despair" και το "Killing Jump". Ένα μήνα αργότερα, τον Φεβρουάριο, εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή "Στον Ρυθμό της Νεολαίας" της ΕΤ2. Από την αρχή είχαν αρχίσει να παίζουν σε πολλά μέρη και φεστιβάλ εντός Αθηνών καθώς και στα κλαμπ An και Rock Palais, μοιράζοντας την σκηνή με συγκροτήματα όπως Αντίδραση, Daylight Dreamers, Braindead, Dead Babies, Three Miles Away, Χρυσοθύρες, Γιώργος Τσίγκος & Οι Μαύροι Κύκλοι, Asfyx, Epidemic και Mystery.

Τον Μάρτιο του 1992 κυκλοφόρησαν μόνοι τους χωρίς την βοήθεια κάποιας δισκογραφικής το μοναδικό τους 7'' σινγκλ "Prayers of Another Year / Still", με μία ακόμη αλλαγή στην σύνθεσή τους, τον Σπύρο Δουλγερίδη στα ντράμς). Το 1992 έμελλε να είναι και η τελευταία χρονιά της ύπαρξής τους. 

Μετά και την αποχώρηση του Σπύρου Δουλγερίδη, το συγκρότημα απέτυχε να βρει γρήγορα κάποιον αντικαταστάτη, παρέμεινε ανενεργό για πολλούς μήνες και τελικά διαλύθηκε στα τέλη του 1992.

Hints and Tips 
Ο Κώστας Ανδρουτσόπουλος  μετά την αποχώρηση του θα παίξει στους Αντίδραση. 
Οι ηχογραφήσεις στο στούντιο Praxis, για το demo και του single, είχαν διάρκεια μόνο 6 ώρες την κάθε φόρα. 
Το συγκρότημα τσακώθηκε με την ενδυματολόγο της ΕΤ2 για το τι θα φορέσει στην εκπομπή (τελικά επικράτησε η γνώμη του γκρουπ). 
Ο Κώστας Μπούρμπουλας μετά την διάλυση του γκρουπ θα επιστρέψει στους Αντίδραση που ήταν και παλιότερα. 
Ο Σπύρος Δουλγερίδης θα σχηματίσει μετά τους Rocking Bones και μετέπειτα θα ενσωματωθεί στους Earthbound.
Ο Νίκος Δρίβας θα συμμετάσχει σε νέο γκρουπ με indie alternative κατεύθυνση, τους Starblind και στη συνέχεια τους Soho 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: