Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: SeX BeAT

Οι SeX BeAT είναι η πρώτη punk μπάντα που δημιουργήθηκε στην Κρήτη το 1985 από τους Μπάμπη Λάσκαρι φωνή και κιθάρα, Μανώλη Σφακιανάκη μπάσο και Κώστα Σφακιανάκη τύμπανα. Στα τέλη του καλοκαιριού της ίδιας χρονιά κυκλοφορούν την πρώτη τους κασέτα, με τίτλο "Τhe SeX BeAT 01" με δέκα τραγούδια, από την "Εκμετάλευση Tapes", εταιρεία που είχαν ιδρύσει οι ίδιοι. Η κασέτα αυτή πήρε διθυραμβική κριτική από το περιοδικό "'Ηχος" τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. 

Στις 17 Αυγούστου του 1985 εμφανίζονται στο πρώτο "Greek Rock Festival" που διοργανώθηκε στο γήπεδο του ΟΦΗ, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου του 1986 παίζουν στο "Κύτταρο" στην Αθήνα, μαζί με τους "Last Drive", σε μια συναυλία που διοργάνωσε το "Δικαιώμα Διάβασης". Το 1986 κυκλοφόρησαν από την "Εκμετάλευση Tapes" τη κασέτα "Don't Take Chances With", ενώ το 1987 κυκλοφορούν την κασέτα "Let It Out" (πάλι από την "Εκμετάλευση Tapes"). 

Το 1988 έρχεται στη μπάντα ο Σήφης Γερακιανάκης, μετακομίζουν στην Αθήνα όπου και δίνουν πολλά live σε γνωστά μαγαζιά όπως το "Αν",σινε "'Αλφαβιλ", "127 db" κ.α. Το 1989, σα ντουέτο πλέον ο Μπάμπης με τον Κώστα, ηχογραφούν το "Sweet Adrenalin", την τέταρτη κασέτα του γκρουπ, που όμως δεν κυκλοφόρησε τότε, αλλά ανεπίσημα, εικοσιένα χρόνια μετά από το διαδίκτυο. 

Το 2011 επανασυνδέθηκαν στην Αθήνα, με νέο μπασίστα τον Αντώνη Ζερβό, και ξεκίνησαν ηχογραφήσεις παλιών κομματιών, αλλα και πρόβες πολλών καινούργιων. Στις 9 Φεβρουαρίου του '12, έδωσαν ένα live στο "An Club" για φιλανθρωπικό σκοπό, μαζί με τους "Deus Ex Machina", "Last Drive" και "Sounkrash". Τον Δεκέμβριο του 2012 ηχογραφούν ένα demo με 11 κομμάτια, παλιά και καινούργια, στο Subnoise Studio. Το 2013 έπαιξαν σαν τρίο στο SIX DOGS, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου έρχεται να προστεθεί στο συγκρότημα η Penny Fuzz από τις Meanie Geanies στην κιθάρα και τα φωνητικά. Θα παίξουν για πρώτη φορά σαν τεραμελής μπάντα στο Zero τον Μάιο του 2014 μαζί με τους Three Way Plane.

Hints and tips
Τα αδέρφια Σφακιανάκη δημιούργησαν αργότερα τους Σάρκα.
Η κυκλοφόρησε επίσης την κασσέτα "Όσα Παίρνει Ο Άνεμος" των Kλίσμα ("Εκμετάλευση Tapes") που ήταν δημιούργημα των  Κώστα Σφακιανάκη και Μπάμπη Λάσκαρι.
Η πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης είναι του Κώστα Κουτράκη (Ηράκλειο 1985).
Μπορείτε να κατεβάσετε όλες τις κυκλοφορίες των SeX BeaT από εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια: