Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Belgian Princess- The new band in town

Οι Belgian Princess δημιουργήθηκαν το 2013 όταν οι O.Παπαδόπουλος και Β. Μπακογιάννη ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις. Αυτό που τους έφερε κοντά ήταν η κοινή αγάπη για το DIΥ, την εξερεύνηση πειραματικών μουσικών μονοπατιών και η μινιμαλιστική αισθητική. 

Κάπως έτσι προέκυψε και το πρώτο τους ΕP που κυκλοφόρησε (μόνο ηλεκτρνικά προς το παρόν) στις 19 Απριλίου και περιέχει πέντε κομμάτια χαρακτηριστικά των κοινών μουσικων τους προτιμήσεων.

Και ο τίτλος αυτού?  Eeepee!!! Με το επίσης ενδιαφέρον artowk να επιμελείται ο Rafal Karcz. Οι ίδιοι δηλώνουν εμφατικά "It's not supposed to be acoustic, it's not acoustic. NOT, acoustic" και δεν έχουμε παρά να τους πιστεψουμε!! Ξεχωρίσαμε και κολήσαμε με το Proving Grounds, ενώ να πούμε ότι το κομμάτι Stem που ανοίγει το ΕP είναι το αποτέλεσμα την συνεργασίας των Belgian Princess με τον Νίκο Ολσουζίδη ενώ λίγο πριν το τέλος υπάρχει και το ορχηστρικό Fasolakia!!!

Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα κυκλοφορία που αποτυπώνει στο έπακρο αυτό που θέλουν να είναι οι  Belgian Princess. DIY και μινιμαλιστική διάθεση με όμορφα φωνητικά μα πάνω από όλα φρέσκο αέρα και ήχο. Αναμενουμε το επόμενο βήμα τους ευελπιστώντας και στο επόμενο μουσικό βήμα προς το μέλλον τους ως σχήμα και ως μουσικοί.

Επισκεφθείτε την σελίδα τους στο bandcamp και κατεβάστε το EP με την λογική του name your price και καλή σας ακρόαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: