Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Giusurum Presents:Pink Motel Records

Σήμερα φιλοξενούμε τα παιδιά από την Pink Motel Records που ξεκίνησε την δραστηριότητά της τον  Ιανουάριο του 2013. Τους ζητήσαμε να μας (αυτο)παρουσιαστούν και ιδού. 
----------------------------------------

Η Pink Motel Records ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 και πρώτη της κυκλοφορία ήταν το ομώνυμο e.p. των Strawberry Pills. Οι δουλειές των καλλιτεχνών του label κυκλοφορούν κυρίως σε κασέτα αλλά πολλές φορές και online. Σκοπός μας είναι να βγάζουμε προς τα έξω συλλεκτικές κυκλοφορίες σε μικρό αριθμό αντιτύπων οι οποίες μας καλύπτουν τόσο μουσικά όσο και εικαστικά. Δεν έχουμε σκοπό να "αλλάξουμε τον κόσμο" ούτε πιστεύουμε πως κάνουμε κάτι πρωτοποριακό, κάνουμε απλά κάτι που αγαπάμε γνωρίζοντας καινούριους φίλους στη πορεία, είτε αυτοί είναι νέοι καλλιτέχνες, είτε είναι άνθρωποι που στηρίζουν την Pink Motel. Θέλουμε όλες μας οι κυκλοφορίες να είναι προσεγμένες και να έχουν κάτι το ξεχωριστό, δημιουργούμε σιγά-σιγά ένα συγκεκριμένο ύφος στο artwork το οποίο (όποιος έχει δει κυκλοφορία μας, θα καταλάβει), γίνεται στο χέρι. Πιστεύουμε πως η κασέτα είναι ένα ρομαντικό format μιας και όποιος αγοράζει τη κυκλοφορία ξέρει πως έχει περάσει από τα χέρια σου, ειδικά τα εξώφυλλα μας γίνονται ένα-ένα χειροποίητα με μόνα όπλα ένα κοπίδι, μία κόλα και άφθονο χαρτόνι!

Μέχρι στιγμής οι καλλιτέχνες μας είναι οι Strawberry Pills, Lucky Μrs Daniels, Πητ Σαν, Constantine Kyrtsis και Anthony k. Προσπαθούμε για τον κάθε έναν από τους καλλιτέχνες του ρόστερ μας να φτιάχνουμε κάτι το οποίο θα κρατάει στα χέρια του και θα είναι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, κάτι special για τους Fan του. Επίσης προσπαθούμε να τους κλείνουμε live (πέραν αυτού της παρουσίασης της εκάστοτε κυκλοφορίας) και να κάνουμε λίγο πιο γνωστά τα ονόματα τους στον τύπο. Ουσιαστικά είμαστε πλέον μια παρέα που βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Είναι πολύ όμορφο να βλέπουμε καλλιτέχνες που γνωρίστηκαν μέσω της Pink Motel, πλέον να συνεργάζονται είτε παίζοντας κοινά live, είτε ο ένας ως μουσικός στη μπάντα του άλλου. Αυτό δείχνει πως κάτι κάνουμε καλά και εμείς αλλά και το υπόλοιπο team. Πέραν του label, τρέχουμε και το blog της Pink Motel όπου γράφουμε πραγματικά για ότι μας κατέβει, είτε αυτό είναι για μουσική, είτε για τις αγαπημένες μας 90's ταινίες, δεινόσαυρους, burger και πάει λέγοντας. Στο blog επίσης συχνά ανεβάζουμε και συνεντεύξεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που, άλλες φορές κακόβουλα, άλλες πραγματικά με απορία, μας ρωτούν, γιατί σε κασέτα; Είναι κάτι που απλά έγινε, δεν υπάρχει κάποια ελιτιστική απάντηση πίσω από αυτό. Μας "κάνει" σαν format, είναι κοντά στην αισθητική μας αλλά και στις αναμνήσεις από τη παιδική μας ηλικία. Σε κασέτες ακούσαμε πρώτη φορά μουσική και στη τελική, γιατί σε cd και γιατί σε mp3; Δεν θέλουμε να θεωρηθεί αυτό που κάνουμε ως κάτι vintage, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ζούμε στο 2014 και πως υπάρχει εξέλιξη, όμως γιατί να μην χρησιμοποιούμε και τα πιο παλιά πράγματα; Τόσο πολύ θέλουμε να ξεχνάμε;

Ένα άλλο κομμάτι της Pink Motel είναι και τα party/dj sets που κάνουμε μία με δύο φορές τον μήνα σε διάφορα μαγαζιά του κέντρου (και όχι μόνο) όπως το TIKI, ένα bar που πραγματικά έχουμε αγαπήσει. Στα μελλοντικά μας, υποθετικά σχέδια είναι η κυκλοφορία ενός βινυλίου (ελπίζουμε) αλλά και η διεύρυνση του roster μας με καλλιτέχνες εντός και εκτός Ελλάδας. Προς το παρόν ετοιμάζουμε την επόμενη κυκλοφορία μας και στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον αγαπημένο μας Henry Rollins.

Δεν υπάρχουν σχόλια: