Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: Yeah!


Οι Υeah! δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1987 και σύντομα απέκτησαν την βασική τους σύνθεση με τους Γιάννη Ντρενογιάννη (κιθάρα, φωνή) Χρύσα Πανταζή (μπάσο, φωνή) και Τάκη Γιαννούτσο στα τύμπανα. Την περίοδο 1988 και 1989 συμμετείχε στο σχήμα ο Βασίλης Σπυρόπουλος (Σπυριδούλα).

Η μουσική τους περιέχει στοιχεία τόσο από garage και rock όσο και από new wave και ψυχεδέλεια. Οι πολλές και δυναμικές τους εμφανίσεις τους καθιερώνουν σύντομα στα"μάτια" του μουσικού κοινού του είδους καθώς δίνουν live σε όλες τις γνωστές μουσικές σκηνές της εποχής.Ενώ από τα αξιοσημείωτα είναι και η ωριαία ζωντανή εμφάνισή τους σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ2 πράγμα πολύ σπάνια για μπάντες του είδους εκείνη την εποχή (ίσως ακόμη και σήμερα). 

To 1988 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Yeah!” από την Ano Kato Record (ANO KATO 013) σε παραγωγή του Νίκου Σπυρόπουλου, ενώ η ηχογράφηση έγινε από το Χρήστο Μανωλίτση. Η Εύη Χασαπίδου-Watson είναι στα Backing Vocals ενώ ερμηνεύει και το κομμάτι The Sea. To 1992 κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Festival (Μ.Β.Ι. 40491) από την MBI. Η ηχογράφηση του Festival έγινε στο studio Αγροτικόν στην Θεσσαλονίκη σε παραγωγή του Νίκου Παπάζογλου (ιδιοκτήτη και του studio).

Μετά από μία μεγάλη περίοδο αποχής από τα live, επανήλθαν στη σκηνή το 2005, για την εμφάνισή τους στις “Last Days Of Rodon” συναυλίες (μαζί με τους Stranglers), και από τότε δοκιμάζουν και πάλι τις δυνάμεις τους με πρόβες, αλλά και νέα κομμάτια. Oι Υeah! συμμετείχαν στην συλλογή με τίτλο "1984 - 2004 20 Χρόνια Ano Kato Records Συλλογή Mε Όλα Τα Αγγλόφωνα Συγκροτήματα" με το κομμάτι Horseface  και στην συλλογή Ακροβάτες Στο Κενό του περιοδικού Ποπ και Ροκ με το ίδιο κομμάτι.  Ενώ χαρακτηριστική είναι και η διασκευή τους στο “Policy Of Truth” για το “A Greek Tribute To Depeche Mode” της Klik Records (2004).

Το τελευταίο καιρό τη μπάντα συνδράμει στο μπάσο ο Γιώργος Παπαγεωργιάδης (πρώην μέλος των No Mans Land). Την εποχη αυτη οι Yeah! εκτός των πολλών ζωντανών τους εμφανίσεων είναι πάλι στο studio για τη μίξη έξι νέων κομματιών, τα οποία ήδη ακούγονται σε συναυλίες.

Hints and Tips
O Γιάννης Ντρενογιάννης πέρασε και από: Anti Troppau Council, The, Cpt Neφos, Χωρίς Περιδέραιο, Libido Blume, Magic De Spell,
Στην συλλογή Ακροβάτες Στο Κενό συμμετέχει και το γκρουπ Συμμορία με το κομμάτι Στιλπνή Είναι Η Νύχτα που το ερμηνεύει η Εύη Χασαπίδου-Watson. Οι Συμμορία ήταν οι Δημητράκας (Panx Romana, ΤVC κλπ) στα τύμπανα, η Χρύσα Πανταζή (Yeah) στα φωνητικά και οι αδερφοί Σπυρόπουλοι (Σπυριδούλα) στις κιθάρες.
Ο Τάκης Γιαννούτσος είναι ο γνωστός δημοσιογράφος (http://www.kamarinia.gr/) που υπήρξε και μέλος των Protest March ενώ έχει πάιξει ως guest και στους Victims Of Psycho Violence.


more@
http://yeah-gr.blogspot.gr/
ttps://www.facebook.com/pages/Yeah/485530695276
http://costakisp-taperecorder.blogspot.gr/2009/01/yeah.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: