Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: X MANDARINA DUCK


"Play us loud and let your neighbours shout"

Το 1984 οι Θωμάς 'Tommie' Μπουζιάνης (φωνή και κιθάρα), Ζαχαρίας 'Zack Antvark' Βρελιανάκης (μπάσο) και Chris Mine (τύμπανα) δημιουργούν τους X MANDARINA DUCK. Ήταν η εποχή του new wave και οι  X MANDARINA DUCK δεν ξέφυγαν από την έκρηξη αυτή. 

Η δυναμική σκηνική παρουσία των  X MANDARINA DUCK ήταν από τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους. Συμμετείχαν, με τα κομμάτια Don't Pretend και Principles, στην κασσετοσυλογή "Η Ανεξάρτητη Rock Σκηνή Live" που κυκλοφόρησε το 1985 η Δικαίωμα Διάβασης καθώς και στην συλλογή " Outsiders" με το κομμάτι Television που κυκλοφόρησε επίσης η Δικαίωμα Διάβασης τον ίδιο χρόνο αλλά σε βινύλιο αυτή την φορά.

Η μοναδική τους κυκλοφορία ήταν το 7'' με τίτλο Non Stop (Sensations) που αποτελεί και την πρώτη κυκλοφορία της θρυλικής Wipe Out Record (W.O.R. 001). Το πρώτο αντίτυπο του Non Stop (Sensations) το αγόρασε ο Θοδωρής (εκ των ιδρυτών της εταιρείας) από τον Γρηγόρη (τον έτερο των ιδρυτών της) μιας και η παραγωγή ήταν εξολοκλήρου του δεύτερου. Όλα τα κομμάτια ήταν σε στοίχους και μουσική του Θωμάς 'Tommie' Μπουζιάνη.

Οι X MANDARINA DUCK ταξίδευσαν μέχρι την Αγγλία όπου και έπαιξαν σε διάφορα μέρη αλλά οι συνθήκες δεν ήταν οι ευνοϊκότερες. Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα διαλύθηκαν χωρίς να αφήσουν πίσω τους νέο υλικό.

Hints and Tips
Ο Μπουζιάνης  υπήρξε μέλος των Parthenogenesis ενώ πέρασε και από τους Stress.
Στις  20/4/1986 έπαιξαν live στο Rodeo Club μαζί με τους 'Αδιέξοδο' & τους 'Panx Romana'.
Ο Μπουζιάνης μετά βρέθηκε στο εξωτερικό και σε διάφορες μπάντες όπως "Passengers", "Dynamite Inc" κ.α, ενω το 2005 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το cd "13een Black" από την "Cronos".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..και ο Ζαχαρίας είναι ο γνωστός δισκοπώλης της Ηφαίστου.

Ανώνυμος είπε...

..και για την ιστορία, ο Ζαχαρίας είναι ο γνωστός δισκοπώλης της Ηφαίστου.

Giousurum είπε...

@ usedrecordsgr
ευχαριστουμε για την πληροφορία..είναι κατι που δνε γνωρίζαμε.