Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα Χρονικά της Ελληνικής Ποπ και Ροκ: T.V.C

Oι T.V.C δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1981 και αποτελούν την συνέχεια των VIDEO (οι οποίοι όμως έπαιζαν με Ελληνικό στίχο).Εκείνο τον Αύγουστο ο πυρήνας των VIDEO οι Φάνης Φωτόπουλος (κιθάρα,φωνή) και ο Αντρέας Κουμπαρούλης (φωνητικά,κιθάρες) ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Πάνο Συμεωνίδη (μπάσο), Νίκο Λουίζο (πλήκτρα) και Δημήτρη Δημητράκα (τύμπανα) και έγιναν οι "Tender Violent Century" που αργότερα μετονομάστηκαν σε "Tender Violent Chords" κρατώντας πάντως το αρκτικόλεξο Τ.V.C το οποίο και έγιναν γνωστοί σταθερό.

Το 1982 ηχογραφούν σε δική τους παραγωγή για την "Ocean Records" το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο όπως θα κυκλοφορήσει τελικά από την Polygram με τίτλο T.V.C (PolyGram ‎– 6483334). Αρχίζουν εμφανίσεις σε γνωστά μαγαζιά/στέκια της εποχής κερδίζοντας το κοινό. Κάπου εκεί αποχωρεί από το γκρουπ ο Φωτόπουλος και το 1983 κυκλοφορούν (πάλι από την Polygram) το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Make me Up" (PolyGram ‎– 812044-1). Αρχίζουν περιοδεία σε διάφορες πόλεις της χώρας και λίγο αργότερα φεύγουν για τον Καναδά όπου εμφανίζονται σε αρκετά κλαμπ του Τορόντο και της γύρω περιοχής για τρεις μήνες. Επιστρέφουν στην Ελλάδα και σχεδόν διαλύονται αφήνοντας πίσω αρκετούς θαυμαστές αλλά και πολλές απορίες για την απόφασή τους αυτή.H μουσική που έπαιζαν ήταν new wave με τις αντίστοιχες επηροές της εποχής.

Hints and Tips
  • O Δημητράκας έχει περάσει από τους PANX ROMANA,Ριφιφι και Συμμορία. 
  • O Συμεωνίδης έπαιξε στους "Tango" και "Magic de Spell"
  •  Στο Κύταρρο έπαιξαν μια σαιζόν με τους Απροσάρμοστους
  • Συμμετείχαν στην Video συλλογή The Opticoacoustic Bomb (1991) τηε Fifth Dimension records με τα κομμάτια With you και Garbage World.
  • Συμμετείχαν στην συλλογή 80’s Rock Made in Greece Vol. 2 (1996) με τα κομμάτια Neutron Killer, Let's Say No και Make Me Up 

Δεν υπάρχουν σχόλια: