Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το γιουσουρούμ , η google και το blogger!!!!

Eδώ και περίπου δέκα-δώδεκα ημέρες συμβαίνει το εξής: την μια μέρα η google σβήνει εντελώς το giusurum.blogspot.com την άλλη το ενεργοποιεί πάλι. Την μία ημέρα το κλειδώνει και είνι ορατό μόνο σε εμάς, για παράβαση των όρων της ή και για κακόβουλο λογισμικό που περιέχεται στο blog, και μετά από 3-4 ημέρες το ξεκλειδώνει και είναι προσβάσιμο από όλους.

Όσοι προσπαθήσατε (?) τις προηγούμενες ημέρες να έρθετε στα μέρη του giusurum προφανώς είδατε στην οθόνη σας αυτό:

  
Όσο διήρκεσε ο αποκλεισμός μας από την google στείλαμε δεκάδες αιτήματα/email στις υπηρεσίες της για να κάνουν νέο review στο blog και να το ξεκλειδώσουν. Όμως δεν έχουμε λάβει σαφή απάντηση για το τι έγινε και το πότε θα έκαναν το review. Και από τα περίεργα?? Μας ζήτησαν αριθμό τηλεφώνου για να επιβεβαιώσουν λέει ότι δεν είμαστε μηχάνημα και ότι είμαστε οι κάτοχοι του blog.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και ξαφνικά πριν από δυο ημέρες και χωρίς καμία ειδοποίηση από την google το giusurum ξεκλείδωσε και είναι πλέον προσβάσιμο από όλους όσοι θέλουν (?) να το επισκεφθούν.

Επειδή όμως δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι δεν πρόκειται να έχουμε πάλι τα ίδια ήδη έχουμε έτοιμες τις εναλλακτικές ώστε το  giusurum να μείνει ενεργό και προσβάσιμο από όλους θέλουν το επισκεφθούν. 

Με άλλα λόγια ή θα μεταφέρουμε το giusurum σε άλλη πλατφόρμα (με όλο το μέχρις στιγμής περιεχόμενό του) ή θα παραμείνουμε στο blogspot αλλά με λίγο διαφοροποιημένη διεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσουμε!!!

Καλό σας βράδυ!!!!

υ.γ 1: Α ρε Δένδια. Αν αντιληφθούμε ότι έχεις βάλει το χέρι σου και εδώ ................... 


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμβαίνει και σ' άλλους αυτές τις μέρες. Η συμβουλή μου είναι να τα αφήσετε όλα και να έρθετε wordpress, εκεί ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα ;-)

Giousurum είπε...

@silentcrossing
από μηνύματα που λάβαμε έτσι είναι. σε άλλους σβήνουν το blog και σε άλλους το κλειδώνουν.

για να δούμε που θα πάει το θέμα...

πάντως οι εναλλακτικές είναι έτοιμες και αναμένουν...

αυτό που μας ενοχλεί στο worpress είναι οι διαφημισεις στα free πρότυπά του.

καλό βράδυ

Kostas είπε...

Λυπάμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν,σίγουρα κάτι κρύβεται απο κάτω,αλλά πιστεύω ότι ο καιρός θα δείξει.Κουράγιο!

Giousurum είπε...

@Kostas

ακριβώς ο καιρός θα δείξει....
πάντως εμείς είμαστε έτοιμοι ακόμη και για μετακόμιση!!!!

Θειος είπε...

Τι έγινε ενοχλούν και οι ιδέες τώρα;
Φαντάζομαι ότι αρκεί μια αναφορά κατάχρησης από κάποιον οπότε αρχίζουν και τα προβλήματα...
Φανταστείτε να μοιράζατε και τίποτα παράνομα, καλή ώρα. Πάντως είναι ανησυχητικό όλο αυτό.

Giousurum είπε...

@Θειος
ότι ειναι περίεργο είναι. να φανταστείς στην τελευταία μας αναρτηση περί ζαπατίστας εχουνε στείλει καμιά δεκαριά spam σχόλια.
ευτυχώς που ενεργοποιήσαμε την επίβλεψή τους.

όσο για το παράνομο που λες. Δεν νομιζω ότι ειναι παράνομο να μοιράζετε κάποιος π.χ ενα δίσκο σε Mp3 ο οποίος δίσκος από την μία δεν κυκλοφορεί πλεόν (ούτε σε επανεκδόσεις) και από την άλλη αν τον βρει κάποιος στο μαναστηράκι ή στο ebay να πρέπει να ξοδεύσει μια ολόκληρη περιουσία για να το αποκτήσει. Φαντάσου έχω δει δίσκο που όταν εγώ τον είχα αγοράσει έκανε το πολύ 2000δραχμές να πωλείται σε γνωστό μαγαζί στο μαναστηράκι σε τριψήφιο νούμερο ευρο.

Επίσης από την στιγμή που αυτός που μοιράζεται κάτι δεν αποσκοπεί στο κέρδος αλλά απλά στην ενημέρωση δεν νομίζω ότι είναι και τόσο παράνονο.

μεγάλη κουβέντα πάντως.

καλό απόγευμα