Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Καμπανάκι τελευταίου γύρου: Πολίτες VS Πολιτικοί.

Δεν έμεινε πολύ. Μια μέρα. Μπορεί οι εκλογές να μην είναι η μόνη ή η σίγουρη οδός προς την πραγματική αλλαγή και την δημοκρατία αλλά τούτες οι εκλογές όπως και να το δει κανείς έχουν πραγματικά ένα πολιτικό ενδιαφέρον. Δεν είναι δυνατόν να μην έχει αντιληφθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι το τι έχει γίνει και το τι πρόκειται να γίνει. Μπορεί όχι ακριβώς αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι πολλοί αυτοί που ελπίζουν στην καλυτέρευση των πραγμάτων στην περίπτωση που οι πολίτες (μάλλον όσοι αποφασίσουν να ψηφίσουν) δώσουν και άλλη ευκαιρία τους πολιτικούς και στην πολιτική των τελευταίων δεκαετιών. Αυτό που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά είναι η μεγάλη προσπάθεια να μας πείσουν ότι μια δήθεν ακυβερνησία και ένα θολό πολιτικό τοπίο (που σημαίνει ότι δεν θα είναι υπέρ της συνέχισης της σημερινής πολιτικής) δεν θα είναι προς το συμφέρον του λαού. Δηλαδή τι θέλουν να μας πούνε? Ότι μέχρι τώρα όλα ήταν υπέρ του πολίτη? Και οι τραπεζίτες και τα λαμόγια πως επιβίωναν τόσα χρόνια? Με ελεημοσύνη? 

Μπορεί πολλοί να έχουν αποφασίσει και επιλέξει να μην ασχολούνται με τις εκλογές και την σημερινή "πολιτική" αυτό όμως (όπως σωστά ακούσαμε το τελευταίο διάστημα) δεν σημαίνει ότι και η πολιτική θα τους αφήσει στην ησυχία τους. Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποιες απόψεις και να προσπαθήσουμε να εισέλθουμε και να πορευτούμε περισσότερο μέσα στους πολίτες. Ας πέσουν κάποια από τα τείχη που (η αλήθεια είναι ότι άλλοι έχουν σηκώσει) και προσπαθούν να απομονώσουν το κομμάτι εκείνο των πολιτών που θωρεί τα πράγματα διαφορετικά και κατά τους πολιτικούς επικίνδυνα. Μια χώρα που έχει τραβήξει τόσα από τις δυνάμεις του φασισμού, μια χώρα που έχει περάσει πάνω από μια δικτατορίες και κατοχές, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την προσφυγιά και την μετανάστευση, δεν είναι δυνατόν και λογικό να εναποθέτει τις ελπίδες της (έστω μια μερίδα της) σε νοσταλγούς και υμνητές των φασιστοειδών. Όπως δεν είναι λογικές και προς το συμφέρον των πολιτών οι (εύκαιρες) συνεργασίες με ανθρώπους και χώρους με τουλάχιστον ομιχλώδες παρελθόν, ακόμη και αν αυτές οδηγούν σε μεγάλες και ψηλές καρέκλες.

Αφήστε τις δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής. Ξεπεράστε το κατά περίσταση σπρώξιμο που επιχειρούν ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι σε συγκεκριμένους χώρους. Σβήστε από το μυαλό σας το κάνατε τις προηγούμενες φορές που πήγατε (όσοι πήγατε) και ψηφίσατε. Όσοι πάνε αύριο να ψηφίσουν να θυμούνται:

"..Καμπανάκι τελευταίου γύρου. Πολίτες - Πολιτικοί. Αν το αποτέλεσμα είναι πάλι 2 τότε όντως μαζί τα φάγαμε. Άλλοι τα λεφτά και άλλοι τα ..... Άντε ώρα που είναι..."

Καλό βράδυ και (πραγματικά) καλό βόλι.

2 σχόλια:

akrat είπε...

καλημέρα

έχω μια χαράαααααααααα

Giousurum είπε...

@akrat
όλοι μας χαρήκαμε...
αλλά τώρα αρχίζουν να δύσκολα ντέρμπυ..

καλό βράδυ.