Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Giusurum Presents:Ζώντας στην ειρκτή…

Μετά την This Happy Feeling ήρθε η σειρά της ειρκτής. Μιας δισκογραφικής που ήδη έχει αφήσει το στίγμα της στην μουσική πραγματικότητα της χώρας- κυρίως με τις επανακυκλοφορίες της. Ο λόγος λοιπόν στην ομάδα της ειρκτή.
----------------------------------------------------------

Ζώντας στην ειρκτή…

Περισσότερο από μια απλή ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία η ειρκτή αποτελεί τη βασική αιχμή μιας θεώρησης για τη μουσική που μας αρέσει. Για αυτή τη μουσική την οποία χρόνια τώρα ακούμε, παρακολουθούμε, αγαπάμε και στηρίζουμε. Διανύουμε ακατάπαυστα τα χρόνια ‘απελευθερωτικού εγκλεισμού΄ σε ένα μουσικό περιβάλλον που ορίζει και ορίζεται από τον τρόπο που εμείς βιώνουμε την πραγματικότητα. Κρίναμε και κρίνουμε ωστόσο, ότι ο τρόπος αυτός δεν αποτελεί απλά ένα βίωμα μιας φιλικής παρέας όπως η δική μας. Αντίθετα, αποτελεί βίωμα πολλών μουσικών φίλων εκεί έξω οι οποίοι αναζητούν συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους σε αυτό το μακρύ ταξίδι εν-δια-φέροντος. Και η ομάδα της ειρκτή μπορεί μόνο να υποσχεθεί ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει αυτό το εν-δια-φέρον ζωντανό.

Κατ’ αυτό τον τρόπο:


Αναλάβαμε να ξεκινήσουμε μία εκτενή προσπάθεια επικοινωνίας με καλλιτέχνες μιας κουλτούρας πιο κρύφιας, απόμακρης και ‘υπόγειας’ εν γένει. Με την αμέριστη συμπαράσταση όλων αυτών των συμμετεχόντων στο μουσικό παιχνίδι ξεκινήσαμε να επανεπενδύουμε στις αυθεντικές μουσικές δημιουργίες αλλοτινών εποχών. Οι δημιουργίες επικεντρώνονται στο χώρο του ευρύτερου σκοτεινού ήχου όπως αυτός που οι Γάλλοι ονομάσανε χαρακτηριστικά ‘cold wave’ ή που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε ως ‘dark wave’. Επιπρόσθετοι όροι όπως ‘new wave’, ‘post punk’ ή ‘minimal synth’ εμπεριέχονται στα πλαίσια του δισκογραφικού μας εγχειρήματος. Σε κάθε περίπτωση, εναπόκειται στον ακροατή να ορίσει τον χαρακτηρισμό του κάθε ‘ηχητικού έργου’ όπως ακριβώς στον αναγνώστη να ορίζει την τύχη ενός βιβλίου.


Αναγνωρίσαμε την ανάγκη πολλών φίλων της μουσικής να ακούσουν και να συλλέξουν μουσικά έργα τα οποία είχαν είτε εξαντληθεί είτε δεν είχαν ποτέ κυκλοφορήσει σε κάποιο έστω και υποτυπωδώς αξιόπιστο μέσο (π.χ. κασέτα). Στην πρώτη περίπτωση, επαναδιαθέτουμε έργα αποκαλύπτοντας συνάμα τη διάθεσή μας να καταπολεμήσουμε όσο μπορούμε το φαινόμενο της εσαεί παράλογης θυσίας του μουσικού έργου στο βωμό του εμπορίου. Στη δεύτερη περίπτωση συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση (επιτέλους!) μουσικών καλλιτεχνημάτων που για ατυχείς λόγους δεν αποτέλεσαν κοινό κτήμα στο παρελθόν λόγω ανύπαρκτης ή μη ευρείας κυκλοφορίας.

Αποφασίσαμε να στηρίξουμε κύρια το αγαπημένο μας μέσο μουσικής: Το βινύλιο. Όντας οι ίδιοι συλλέκτες βινυλίου θεωρήσαμε και θεωρούμε πως το μέσο αυτό όχι απλά είναι το πιο αξιόπιστο αλλά και αυτό που συνάδει κύρια με τις αισθητικές μας προτιμήσεις. Για αυτό το λόγο, προβλέπεται ότι συναρτήσει των περιστάσεων το συντριπτικό τουλάχιστον ποσοστό των εκδόσεων θα είναι σε μορφή βινυλίου.


Η ομάδα της Ειρκτή


Χωρίς Περιδέραιο
48 Σιωπές
Metro Decay- Κειμηλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: