Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Περιοδικό ΜΟΝΟ: η απάντηση στη μονοφωνία

Το ΜΟΝΟ είναι ένα νέο 15ήμερο περιοδικό για την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Ανεξαρτησία, πολυφωνία , αντικειμενικότητα, τόλμη και διαφάνεια αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της έκδοσης.


Μία προσπάθεια έμπειρων αλλά και νέων δημοσιογράφων για αξιοπρεπή εργασία στον χώρο της ενημέρωσης. Όλοι οι συντελεστές, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και γραφίστες συμμετέχουν ισότιμα στη διαμόρφωση της ύλης του περιοδικού.


Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε ένα βήμα ανεξάρτητης ενημέρωσης, που αντιτίθεται στο τοπίο της σχεδόν ολοκληρωτικής εξάρτησης των ΜΜΕ από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.


Ταυτόχρονα αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε με όρους ισότιμης συμμετοχής όπου όλοι οι συντελεστές συνεισφέρουμε στο κόστος αλλά και μοιραζόμαστε τα ενδεχόμενα κέρδη της προσπάθειάς μας στα πρότυπα μιας κολεκτίβας της ενημέρωσης.

Στο ΜΟΝΟ συμμετέχουν οι Λευτέρης Αδαμίδης, Αδάμ Γιαννίκος, Γιάννης Gizmo, Δολερός, Χρήστος Ιωάννου, Μιχάλης Καλαμαράς (eAnagnostis.gr), Κώστας Καραβίδας, Γιάννης Κιμπουρόπουλος (ΚΙΜΠΙ), Άγγελος Κυρούσης (Loan me a dime), Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, Άννα Μαρτίνου, Ειρήνη Μουντράκη, Μαρία Μπακοπούλου, Γιάννης Μπαμπούλιας, Επιστήμη Μπινάζη, Σπύρος Παπαδόπουλος (Το Βυτίο), Τάσος Πετρόπουλος, Γιάννης Πλιώτας, Βίκυ Στρατάκη, Βασιλική Σιούτη, Τάσος Τσακίρογλου, Βίκτωρας Τσιλώνης (Intellectum), Μάρκος Φράγκος, HUMBA!


Το πρώτο μας τεύχος κυκλοφόρησε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας (Πρωτοπορία, Πολιτεία, Ιανός, Φαρφουλάς, Αλφειός, Εναλλακτικόν, Ναυτίλος, Έναστρον), ενώ από αύριο 1/2 ξεκινά η διανομή του σε περίπτερα και κέντρα Τύπου στην Αθήνα και όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες ή φωτογραφίες του εξωφύλλου σε υψηλή ανάλυση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Στο πρώτο τεύχος συνεργάστηκαν με το ΜΟΝΟ οι Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, Βασίλης Ρούβαλης, Αγγελική Πούλου, Τηλέμαχος Τσαρδάκας και ο Μανόλης Ζουλάκης.

Τον σχεδιασμό του περιοδικού και του λογοτύπου έχουν αναλάβει οι ταλαντούχοι γραφίστες του Keik Bureau (http://keikbureau.gr/).

Διαστάσεις περιοδικού: 20,5Χ26,5 cm, 80 τετράχρωμες σελίδες
Τιμή λιανικής: 2,90 ευρώ, 20.000 αντίτυπα
Σημεία διανομής: Πανελλαδικά σε περίπτερα, κέντρα Τύπου, επιλεγμένα βιβλιοπωλεία
Το περιοδικό ΜΟΝΟ εκδίδεται από τις Εκδόσεις Χαραμάδα για λογαριασμό της κολεκτίβας ΜΟΝΟ.
E-mail: monopressgr@gmail.com,, Twitter: @monopressgr, Facebook page: Mono Magazine
Τηλ.: 6978415843

Σύντομα κοντά σας και το site μας www.monopress.gr που είναι υπό κατασκευή.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

από την καρδιά μου


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ