Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Ραπαμυθί: κάθε λέξη που γράφεται,είναι μια νίκη απένατι στο θάνατο..

Πόλη: Αθήνα. Χρόνος: Κοντινό μέλλον.
Έχει απαγορευτεί κάθε μορφή τέχνης και έκφρασης... Καίγονται βιβλία και και όσοι ασχολούνται με θέματα που έχουν να κάνουν με αυτά, διώκονται...
Ένας νεαρός γράφει και διακινεί παρανόμως ποιήματα....Σε κάποιο ατύχημα που είχε με έναν πιτσιρικά ποδηλάτη τα βρίσκουν και τον συλλαμβάνουν. Στο δικαστήριο έρχεται η ώρα της απολογίας. Ο νεαρός ποιητής εκείνη την στιγμή σηκώνεται και απαγγείλει. Ο κόσμος στο δικαστήριο αρχίζει και του φωνάζει να σταματήσει, αλλά παράλληλα είναι υποχρεωμένοι να καταγράψουν την απολογία του στα πρακτικά. Ο πιτσιρικάς ποδηλάτης όμως έχει μαζέψει τα χαρτάκια με τα ποιήματα από το σημείο του ατυχήματος...

Σκηνοθεσία: Νίκος Τσατσάνης. Σενάριο: Άννα Στρατουδάκη. Διευθ. Φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος. Σχεδιασμός παραγωγής: Ισμήνη Σπάχου. Μουσική: Στέλιος Ρωμαλιάδης, Νίκος Φωκάς. Σκηνογραφία : Κώστας Κολιός, Σοφία Κατσούρα. Ηχοληψία: Φίλλιπος Μάνεσης. Ενδυματολογία: Κατερίνα Ζέρβα. Υπεύθυνος Παραγωής: Δημήτρης Παπουτσής. Μοντάζ: Άγγελος Αγγελόπουλος, Νίκος Τσατσάνης. VFX Supervision: Λεωνίδας Χομπάς. Graffiti: Τίτος Κόντου, Παύλος Καμπούρης. Make up & Hair: Μαρία Ιωαννίδου, Νάγια Κουτσού, Ευγενία Φέκα.
Παίζουν: Κων/νος Βαγκίδης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Αναστάσης Καλαμπόκης, Δημήτρης Μάντακας, Άννα Μωραϊτου, Ιωάννα Κατρινάκη, Νίκος Μαυρουδής, Γιάννης Αδρίμης, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, Κων/νος Θεοδωρόπουλος, Σταύρος Ραγιάς, Κωστής Σαββιδάκης, Σταμάτης Μυλωνας.

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους που θα προβληθεί το επόμενο διαστημα σε διάφορα φεστιβάλ του είδους. Από το στόρυ ελπίζουμε να βρεί τον δρόμο και για τις κινηματογραφικές αίθυσες όλης της χώρας, γιατί ο ελληνικός κινηματογράφος δεν είναι μόνο το Safe Sex και τα λοιπά του είδους. Καλή επυτυχία στα παιδιά!!! Θα τα πούμε σε κάπια αίθουσα για τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: