Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

MANIFEST 2009 by Mojo Radio: Το μουσικό μανιφέστο επιστρέφει...

Λοιπόν... Αυτό το διήμερα ξεχάστε για λίγο τις παραλίες και τις ξάπλες.. Άντε μέχρι το βραδάκυ πάτε παραλία αλλά μετά έχει μουσικό μανιφέστο... Ένα από τα καλύτερα (στο είδος του) μουσικά φεστιβάλ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για τρίτη χρονιά..Μιλάμε για το ΜANIFEST του Πατρινού (πολύ καλού) ραδιοφωνικού σταθμού MojoRadio που θα λάβει χώρα Παρακευή (29/06) και Σάββατο (30/05) στην Πάτρα... (δικά μας) λόγια ΤΕΛΟΣ. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο τύπου.. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ....

Το MANIFEST είναι το festival ηλεκτρονικής Pop και rock ελληνικής μουσικής σκηνής το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πάτρα με την πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού mojo radio. Το MANIFEST έκανε την εμφάνιση του το 2007 καταφέρνοντας να συγκεντρώσει την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και την συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το MANIFEST 2009 (συμπαραγωγή Mojo radio – Zeitgeist events , υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΣΥ.Ν) παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ονόματα της σημερινής ελληνικής σκηνής. Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Μαΐου στο εργοστάσιο Τέχνης. Ακτή Δυμαίων 50.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MANIFEST (και λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/05/2009
19:30 l.o.s.t
Οι l.o.s.t.(lack of serious title) η σχολική πενταμελή punk/pop-punk μπάντα από την Πάτρα ανοίγει το MANIFEST 09. Οι πιτσιρικάδες που τα σπάνε είναι η Βάσω Κωνσταντάκη, ο Αλέξανδρος Λιόπετας, ο Άγγελος Αιβαλιώτης, ο Γιώργος Λιόπετας και ο Βίκτωρας Φορλίδας!

20.30 Lolek
Για τον Lolek και το ντεμπούτο άλμπουμ του, τα είπαμε εδώ στο γιουσουρούμ πρίν από λερικές ημέρες!!! Αινιγματικός τροβαδούρος, στα χνάρια του Leonard Cohen και του Tom Waits, με κύρια δύναμη την φωνή του, μελωδίες και ενορχηστρώσεις λιτές και μελαγχολικές άλλα και την απλότητα του, έρχεται να μας καθηλώσει στο φετινό μανιφεστ.Την ώρα λοιπόν που θα δύει ο ήλιος στο εργοστάσιο τέχνης ψάξτε τον παρτενέρ σας για να χορέψετε ένα βαλς πραγματικά ρομαντικό. Ανακαλύπτοντας την φωνή που θα συζητηθεί το 2009.

21.30 Κωστής Μαραβέγιας
«Ο Κωστής Μαραβέγιας με τις κοσμοπολίτικες και ζωηρές μουσικές του δημιουργεί ένα μοναδικό ηχητικό πανηγύρι, σε μία συναυλία που δεν ζητά απλώς, αλλά προκαλεί τη συμμετοχή του κοινού της!» Έξω καρδιά, χαρούμενος και μελωδικός, διεθνής όσο αφορά τις αναφορές του (από Manu Chao, μέχρι Les Negresses Verte) και ελληνικός όσο αφορά στους στίχους του, ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται στο MANIFEST 09. Τρομπέτες, ηλεκτρικές κιθάρες, σαξόφωνα και τσέλο, ενώνονται με ρυθμούς ska, reggae, rock,punk,και r&b.

23.00 Φοίβος Δεληβοριάς
Φέτος γιορτάζει τα 20 χρονια στο ελληνικό τραγούδι παρά το νεαρό της ηλικίας του. Με τα τραγούδια του, γεμάτα μικρές ιστορίες από την καθημερινότητα όλων μας, είναι έτοιμος να συναντηθεί με τους φίλους του στη Πάτρα σε και να κάνει την βραδιά μας τελείως διαφορετική!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (20/05/2009)
19.15 B-sides

Εντάξει...Όσοι παρακολουθείτε το γιουσουρούμ τους φίλους B-sides τους ξέρετε και οι περισσότεροι τους αγαπήσατε..(ενώ εδώ διαβάσε ένα δυνατό κείμενό τους για την Ελληνική indie σκηνή)... Την αυλαία λοιπόν της δεύτερης μέρας ανοίγουν οι B-sides των οποίων πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των στην εταιρεία B-otherside records. To 7ιντσο single με τίτλο "Queen" περιείχε και τα κομμάτια "Queen" και "Forest" .Συμμετέχουν επίσης και στην καινούρια συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου Turning point με το νέο τους τραγούδι Kill!!!

20.00 FILM (Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ)
Οι FILM έρχονται στο ΜANIFEST 09 για να παρουσιάσουν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο PERSONA.Μετά από αρκετό διάστημα πειραματισμού στο στούντιο σε συνεργασία με τον Χρήστο Λαϊνά στην παραγωγή και δουλεύοντας με την νέα φωνή της Ιφιγένειας Atkinson, οι FILM κινήθηκαν σε μια διαφορετική ηχητική κατεύθυνση στην εξέλιξη του ήχου τους. Με έντονες επιρροές από τις συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον αναλογικό ηλεκτρονικό ήχο, το PERSONA είναι ένα ρυθμικό και ατμοσφαιρικό soundtrack 11 τραγουδιών αινιγματικής κινηματογραφικής αισθητικής.

21.00 MONIKA
Η MONIKA κατάφερε με τον πρώτο της δίσκο να δημιουργήσει την κατηγορία «αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια» στην Ελλάδα και να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες της ελληνικής ροκ σκηνής. Ξεκινώντας την πρώτη της καλοκαιρινή περιοδεία, εμφανίζεται το Σάββατο 30 Μαΐου στην Πάτρα στο πλαίσιο του MANIFEST 09, με την εξαμελής μπάντα και με τραγούδια του «Avatar» αλλά και διασκευές που θα ξαφνιάσουν.

23.00 Last Drive
Όπως είπαμε και στο post παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ "Eδώ δεν χαράνε κριτικές. εδώ μιλάμε για τουs LAST DRIVE..."... Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά το “Subliminal” Οι Last Drive επιστρέφουν να μας παρουσιάσουν το ολοκαίνουργιου album τους, “Heavy Liquid”!!! Tί άλλο θέλετε??? THE LAST DRIVE IS BACK TO ROCK& ROLL YOUR DREAMS......
Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται και άλλα πράγματα για να πειστείται να πάτε στο MANIFEST ''09.. Kαι μερικά χρήσιμα tips!!!....Μην ξεχάσετε να πάρετε το νέο άλμπουμ των LAST DRIVE το Σάββατο από τον χώρο του live...Mην ξεχάσετε την (αναλογική κατά προτίμηση) φωτογραφική σας....Μην ξεχάσετε να πάρετε φεύγοντας από την Πάτρα και μια αφίσα από το MANIFEST....Μην χάσετε τίποτα από όλα το διήμερο..α...ναι... EΙΣΗΤΗΡΙΑ: Προπώληση: ημερήσιο 20€, διήμερο 35€. Ταμείο: ημερήσιο 25€.more @ http://www.mojoradio.gr/blog/2009/05/manifest-2009/

Δεν υπάρχουν σχόλια: